"Llum, foc, destrucció!" analitza el fenomen social, cultural i lingüístic de "Bola de Drac"
El 30 de maig a la plataforma 3Cat

"Llum, foc, destrucció!": 3Cat estrena la docusèrie sobre el fenomen "Bola de Drac"

Una mirada vibrant i nostàlgica a l'impacte social, lingüístic i cultural de l'anime que va marcar una generació i va fer del català la llengua del manga a casa nostra

Ha arribat l'hora de reconèixer el llegat de l'univers "Bola de Drac". "Llum, foc, destrucció!", que s'estrenarà el 30 de maig a la plataforma 3Cat, posa tots els elements sobre la taula per fer-ho. La docusèrie de quatre capítols mostra com el català es va consolidar com a llengua natural del manga i l'anime gràcies a l'impacte del doblatge i a l'èxit massiu de la sèrie entre els més joves.

La producció, a càrrec d'Abacus Idea i dirigida per Oriol Estrada i Benet Román, combina, amb un estil àgil i emocional, imatges d'arxiu, recreacions i entrevistes exclusives amb dobladors, editors, periodistes i fans, entre els quals destaca Marc Zanni, la mítica veu catalana de Son Goku i narrador de la mateixa sèrie.

La sèrie es va preestrenar, en exclusiva, al BCN Film Fest l'1 de maig, on alguns fans de l'univers Goku la van poder veure abans que ningú.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

Testimonis d'una generació marcada pel "Kamehame-ha"

A la docusèrie hi participen noms coneguts com Els Amics de les Arts, Venga Monjas, Elisenda Pineda o Maria Nicolau, que expliquen com aquell boom televisiu va marcar-los personalment i creativament.
Més enllà del record emotiu, la sèrie aprofundeix en elements clau com el paper de l'editorial Planeta en la difusió del manga, l'aparició del Saló del Manga de Barcelona, la importància del Mercat de Sant Antoni com a epicentre del col·leccionisme, i la consolidació del català com a llengua natural per consumir continguts d'origen japonès.

També s'analitza la relació cultural entre Catalunya i el Japó, i com aquesta connexió ha convertit el país en un dels grans bastions del manga i l'anime a Europa.

Una cita imprescindible per a tots aquells que van créixer cridant "Kamehame-ha!" al pati de l'escola, però també per als qui volen entendre com un anime japonès va contribuir a enfortir la llengua i la identitat cultural catalana en ple boom globalitzat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut