
Les imatges de l'expedició a Groenlàndia, un dels punts de no retorn de la crisi climàtica
Durant tres dies, seguim l'expedició liderada pel professor de la UB, Marc Oliva, per trobar les causes del desglaç, cada cop més ràpid, en aquest punt del planeta
Un equip de 3Cat hem seguit l'expedició científica de la Universitat de Barcelona que estudia les glaceres del nord de Groenlàndia. Des de Qaanaaq, un dels pobles més septentrionals del planeta, hem travessat el mar glaçat i hem entrat a fiords poc explorats fins ara per investigar les causes del desgel a l'illa més gran del món, un dels anomenats punts de no retorn de la crisi climàtica.
Durant tres dies, Pere Bosch i Marc Faro estem seguint l'expedició liderada pel professor de la UB Marc Oliva. El grup de científics recull mostres de roques per recrear les condicions que hi havia fa milers d'anys, quan estaven cobertes per glaceres.
També hem conviscut amb la població inuit de Qaanaaq, adaptada a un dels entorns més extrems del planeta. Una societat que passa de mesos de foscor a viure, ara, amb 24 hores de sol, i on encara es manté un estil de vida amb arrels molt profundes, basades en la caça, la pesca i, per damunt de tot, l'adaptació a una natura ara més amenaçada que mai.













